zaterdag 19 februari 2011

Bezoek rechtbank

Breda, 02-02-2011

Op 27 januari zijn wij met de klas 4 Innovatieve Techniek naar de rechtbank geweest. Over de rechtbank hebben wij in de 3e al een PGO gehad tijdens het thema CSI. Het was eigenlijk de bedoeling dat wij in de 3e al naar de rechtbank gingen maar dit is helaas niet doorgegaan. Nu gingen we dus als nog naar de rechtbank.
We moesten om half 9 bij de rechtbank Breda verzamelen. Nadat iedereen aangekomen was moesten we door een poortje om te kijken of we geen wapens o.i.d. bij ons hadden. De tassen gingen door een soort scan die keek wat daar allemaal in zat. Nadat dat allemaal goed gekeurd was kregen we een korte rondleiding door een stukje van het gebouw en kregen we een voorlichting over de rechtbank. Wat iedereen in de rechtszaal doet en hoe we ons moeten gedragen in de rechtbank.

Om 10.30 mochten we de rechtszaal in omdat er iets anders voor was gekomen. We kregen een hele mooie rechtszaak over een persoon die verdacht werd van een inbraak. Hij kwam uit Waalwijk op zijn fiets, en in Loon-op-Zand was die nacht ingebroken, en die man was op dat moment in de buurt van het huis aangetroffen met modderige kleding. Daardoor werd hij aangehouden omdat hij verdacht werd van stelen. Als je aangehouden wordt dan kijken ze wat je allemaal bij je draagt en dat wordt allemaal opgeschreven. Hij had een Tomtom, Fiets, Auto Sleutels (Citroën), 2 zak messen en zijn schoenen. Het verhaald van de Officier van Justitie werd aangehoord door de rechter en daarna mocht de verdachte er wat opzeggen. Het bleek volgens de officier dat er een peuk met zijn DNA gevonden was. De jongen kon niet verklaren waarom. De eis van de officier was 4 Maanden cel het is uiteindelijk 10 Weken geworden met 2 weken aftrek van het voorarrest. Het was een spannende maar leerzame rechtspraak en iedereen heeft het goed naar zijn zin gehad.
Jean-Paul Commereuc (4Inno)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten