maandag 24 januari 2011

Bezoek TIV Gorinchem 4 innovatieve techniek

De leerlingen van 4 innovatieve techniek hebben een bezoek gebracht aan de Technische Industriële Vakbeurs in Gorinchem. Hier zijn 3 leerlingen geïnterviewd .
Hier het stukje dat in de nieuwsbrief van  Metaalnieuws stond.

Twaalf vmbo-leerlingen uit Breda, beleefden gisteren een interessante middag op TIV Gorinchem. "Hier zien we hoe het in het bedrijfsleven echt in zijn werk gaat. Dat is mooi meegenomen", vertelde één van de jongens.

                     Jordy Bos, Tim van Olphen en Dionysi Gounalakis


Normaal gesproken laat de TIV-organisatie geen scholieren toe. TIV is immers een relatiebeurs, waar het zakendoen voorop staat. Scholieren passen daar in principe niet bij. Maar Lidia Gounalakis weet natuurlijk als geen ander hoe enthousiast haar zoon Dionysi is over techniek. Met haar eigen bedrijven Kosmos Satelliet en groothandel Digital Innovations is ze regelmatig exposant op vakbeurzen van Evenementenhal en dankzij die relatie kon ze een aantal vrijkaartjes krijgen voor TIV Gorinchem. Dion en zijn klasgenoten maakten daar gretig gebruik van. De school Van Cooth, een onderdeel van ROC West-Brabant, verleende ook graag medewerking en stelde een busje beschikbaar. De jongens mochten onder schooltijd de beurs in Gorinchem bezoeken.

Tim van Olphen, Jordy Bos en Dionysi Gounalakis hadden het uitstekend naar hun zin op de TIV-beursvloer. Ze zitten in het vierde en laatste jaar van hun opleiding innovatieve techniek. Eén dag in de week volgen ze al onderwijs op mbo-niveau en als dat goed gaat mogen ze volgend jaar in het tweede jaar van het mbo instromen. En dat zijn ze alle drie vast van plan.

De interesse van Tim ging op TIV vooral uit naar perslucht. Dionysi heeft met name belangstelling voor robotica. "Dat spreekt me heel erg aan en daar wil ik verder mee." Voor beide jongens had TIV veel te bieden. Jordy's toekomst ligt waarschijnlijk in de bouw. Voor hem was de Technisch Industriële Vakbeurs iets minder interessant. Maar de vakmannen van de toekomst waren alledrie eensluidend in hun mening: "We zijn blij dat we hier zijn. Hier steken we echt wat van op."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten